מה עושים במקרה של תאונה עם רכב שכור?

עברתם תאונת דרכים עם הרכב השכור? כדי למזער נזקים עד כמה שניתן נדרש לבצע מספר פעולות. מהן? במדריך זה נציג צעד אחר צעד מה עליכם לעשות, וזאת בכדי שתוכלו לחזור לשגרת החיים במהרה.

תאונה עם רכב שכור: כך תוכלו למזער נזקים

מדי שנה מושכרים בישראל אלפי כלי רכב. חברות השכרת הרכבים מגלמות בהצעת המחיר גם את ההיבט הביטוחי, וזאת מתוך הבנה כי הסיכוי לתאונה הוא שריר וקיים. כל חברה קובעת בעצמה את תעריפי הביטוח, ולכן לאחר התאונה חשוב קודם כל לפנות לחברה ממנה השכרתם את הרכב ולדווח אודות התאונה. לרוב, בתא הכפפות של הרכב שלכם יהיו פרטים של פרטי הביטוח כמו גם איש קשר מטעם החברה, ועל כן מיד לאחר התאונה נדרש ליצור קשר ולעדכן. בכדי למזער נזקים ולהימנע מעימותים עם החברה, ייעוץ משפטי הוא הכרחי. ייעוץ משפטי באתר lawtip  מאפשר לנהגים להבין צעד אחר צעד מהם הצעדים הנדרשים לצורך מזעור נזקים כמו גם התמודדות אל מול חברת ההשכרה.

מה עושים במקרה של תאונה עם רכב שכור

תיעוד האירוע – צעד הכרחי לאחר תאונה

ע"פ חוק חל איסור להזיז את הרכב עד להגעתה של משטרת ישראל לנקודה. לרוב, כאשר מדובר בתאונה שאינה קטלנית הפרוצדורה המקובלת היא החלפת פרטים עם הנהג המעורב לצורך פרטי ביטוח: שם מלא, תעודת זהות, מקום מגורים, מספר רכב + פרטים אודות פוליסת הביטוח של חברת השכרת הרכב. במקרה שבו הנזק קל בלבד תוכלו לקבל רכב חלופי מחברת השכרת הרכבים, ולוודא את פינוי הרכב מהזירה. מומלץ להעלות על הכתב את נסיבות התאונה ובמידה וישנם עדים ניתן בהחלט לבקש מהם את מספרי הטלפון שלהם, וזאת בכדי לגבות את הטענה שלכם לגבי טיב התאונה. חלק חשוב ומהותי בהתמודדות לאחר תאונה קשור לתיעוד: אם לא נפגעתם באופן פיזי ואתם מסוגלים, השתמשו במכשיר הסלולר שלכם לצורך תיעוד, הן באמצעות תמונות והן באמצעות וידיאו של הנזקים שנגרמו לרכב בעקבות התאונה.

הימנעות מעימות ויצירת קשר באופן מיידי

לא פעם בשל סערת הרגשות הנלוות לתאונה מתפתח עימות בין הנהגים. עדיף לא להודות באחריות לתאונה ולהימנע ככל הניתן מעימות, אלא להסתפק רק בהחלפת פרטים או להמתין עד להגעתם של משטרת ישראל. לאחר סיום האירוע, תידרשו למלא דו"ח של חברת ההשכרה. מאחר ולא מדובר ברכב אשר הוא בבעלותכם, עלולים להיווצר לא מעט חילוקי דעות עם חברת ההשכרה לגבי גובה דמי ההשתתפות העצמית, ולכן מומלץ לקבל ייעוץ מצד עורך דין המתמחה בתחום לצורך התמודדות משפטית נכונה עם חברת ההשכרה. לסיכום, תאונה עם רכב שכור מהווה סיטואציה לא נעימה לאף אחד מהצדדים. על כן, מומלץ לעבור היטב על הצעדים הנדרשים להתמודדות נאותה, כך שתוכלו להניח את הסיפור מאחוריכם.