אדם קרוב לכם נפטר בעקבות תאונת דרכים – איך ממשיכים לחיות אחרי אובדן?

אנחנו מבינים עד כמה כלי הרכב הם חלק משמעותי ובלתי נפרד מהחיים שלנו, ועד כמה קשה היה להגיע לאן שאנחנו היום ללא הניידות של העידן בו אנו חיים, ועדיין – כולנו יודעים שהמחיר הוא הסיכון לפגיעה בתאונת דרכים שעשויה לגרום לפציעות קשות ולמרבה הצער גם למוות. זה לא משנה מה הסיטואציה ומה הרקע – לאבד אדם קרוב בתאונת דרכים זה דבר נורא וקשה מנשוא. ברגעים הללו חשוב שנדע למי לפנות ועל מי להישען מפני שהצער והכאב בהחלט עשויים לקחת אותנו למטה. אל תשקעו ואל תישארו לבד עם האבל הכבד. בואו ננסה להבין מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם האובדן של אדם קרוב בתאונת דרכים.

קבלו עזרה מקצועית

במקרה שהשכול, האובדן והכאב הם קשים מנשוא טיפול פסיכולוגי יכול להיות התשובה. הכאב אחרי טראומה כזו הוא מובן ולא כל אחד יכול להתמודד איתו לבד ללא כלים מקצועיים. טיפול פסיכולוגי מקצועי נשען על היכרות עם נפש האדם, על קשב שלא תמיד זוכים לו מהסביבה וגם עוזר לתת כלים להתמודדות עם התחושות. אין זו בושה כלל לבקש עזרה אז אל תהססו לעשות זאת במידת הצורך.

הקיפו את עצמכם בסביבה קרובה ותומכת

זה הזמן שלכם להישען על האנשים הקרובים בחיים שלכם שאוהבים אתכם – בני זוג, הורים, ילדים, חברים טובים, אנשים בעבודה שאתם מרגישים אליהם קרובים. כל אחד בעצם. רק בעזרת התמיכה, החיבור והקשר האנושי אפשר לזכור את הדברים הטובים ולהצליח להסתכל קדימה. אם אתם מטבעכם נוטים לבלות הרבה זמן לבד, זה אולי הזמן לחרוג מהמנהג ולהקים את עצמכם כמה שניתן בחברה טובה ומחבקת.

 

 

תרשו לעצכם להתאבל

הלכות הקבורה היהודיות לרוב ייקחו אותנו במסלול מסוים ואנשים רבים מרגישים כי הדברים הבסיסיים אמורים כביכול להספיק להם. הרבה פעמים התחושה הקשה נובעת מכך שאין תחושה של סגירת מעגל, משהו שאיננו פתור בינינו לבין המנוח. דרך אחת לסגור את המעגל היא לערוך טקס פרידה או קבורה אינטימי משלנו עם הדברים שאנו רוצים להגיד או המחוות שאנו רוצים לעשות. אפשרות נוספת היא הקמה של מפעל הנצחה וזיכרון למנוח וזה לא חייב להיות תמיד משהו בומבסטי שקשה להוציא לפועל.

הרבה כושר גופני

אם אתם לא מקפידים בשגרה על כושר גופני זה אולי זמן טוב להתחיל. מעבר לכך שמדובר על פעילות מבורכת שיכולה קצת להסיח את הדעת לזמן מה מהמחשבות הבלתי פוסקות על המוות והגעגועים לאדם הקרוב שהלך לעולמו, מדובר גם בפעילות שמשחררת אצלינו במוח הורמונים הקשורים בהפגת מתחים, רגיעה ואושר. בקיצור, זו פעולה מיידית שעוזרת לפרוק לא מעט מהרגשות הקשים בצורה טובה ושווה לנסות.

זמן לעיכול או חזרה לשגרה?

כשמדובר בהתמודדות עם אבל ואובדן אפשר לחלק בגדול את האנשים בעולם לשני סוגים עיקריים: אלו שזקוקים לזמן לרפלקציה ובחינה של הרגשות ולשינוי אווירה ואלו שזקוקים דווקא לעשייה של שגרה. נסו להבין איזה טיפוס אתם. האם אתם זקוקים לזמן מחוץ לעבודה, חופש או שינוי של אווירה או שאתם צריכים דווקא להמשיך כרגיל בעשייה שלכם כדי לא לשקוע במחשבות?

לסיכום

אם תהיו קשובים לאותו המצפן הפנימי שלכם תוכלו לסגל בעצמכם את הדרך להתמודד עם האבל והאובדן. זכרו כי הזמן עושה את שלו ודאגו להקיף את עצמכם תמיד בחברים ובני משפחה. שלא תדעו עוד צער.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.